Ploegwedstrijden
De ploegwedstrijden van Diepenveen worden meestal gehouden in de maanden oktober of november. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals beschikbare grond, oogstwerkzaamheden en andere ploegwedstrijden van buurtdorpen. De ploegwedstrijden zijn de afgelopen jaren aan de Bockhorsterstraat op grond van de familie Keurhorst, wij willen hun hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van de grond. De locatie staat niet vast voor elk jaar, dit heeft te maken met wat ons aangeboden word. Het word steeds lastiger om voldoende bouwland te vinden in de omgeving van Diepenveen en tevens helpt de huidige regelgeving ons ook niet mee om een mooi evenement te organiseren.

Wat zijn ploegwedstrijden?
Bij ploegwedstrijden is het de bedoeling dat de deelnemers welke echte ‘’bodemkunstenaars’’ zijn een veld van 2000m2 zo recht en nauwkeurig mogelijk proberen te ploegen met hun trekker en ploeg. Dit wordt gedaan in verschillende klassen, in welke klasse iemand mee doet heeft met het type ploeg te maken. De verschillende onderdelen waar men op beoordeeld wordt door een deskundige jury vindt u in het regelement van de betreffende klasse.

Welke klassen zijn er?
Oldtimers heen- en weergaan
Oldtimers rondgaand
Tweewiel loop tractoren
Wedstrijdklasse
Standaardklasse

Standaardklasse modern:
In de standaardklasse moet zoals de naam al doet vermoeden de ploeg standaard zijn zoals die door de fabrikant geleverd kan worden. Opklapbare scharen, tandem steunwiel en andere zelfgemaakte aanpassingen mogen niet. Alle ploegen worden op de wedstrijddag gecontroleerd door een commissie die de ploeg inspecteert. Word door de jury dingen waargenomen die niet mogen in de klasse, dan heeft de deelnemer nog tijd om wat aan te passen. Wil dit niet dan wordt deze overgeplaatst na wedstrijdklasse.

Wedstrijdklasse modern:
Bij de wedstrijdklasse mag men alles aan de ploeg verbouwen wat de deelnemer denkt nodig te zijn om hun stukje grond zo goed mogelijk te ploegen.

Back to top