Ploegwedstrijden 2020

De eerste vergaderingen zijn ondertussen belegd en hebben besloten om de ploegwedstrijden door te laten gaan. Wij hebben zondag 18 oktober aangehouden om de wedstrijden te organiseren. Dit jaar worden de ploegwedstrijden gehouden aan de Wechelerweg te Diepenveen.

Klasses, reglementen en opgave

Net als andere jaren wordt er geploegd in de volgende klasses:

  • Oldtimers Heen-weer gaand
  • Oldtimers rondgaand
  • Modern Wentel (Standaard en Wedstrijd)
  • 2 wieltrekkers.

Als u mee wilt doen, kun u zich opgeven via het OPGAVEFORMULIER . Na opgave krijgt u een automatische bevestigingsmail met uw ingevulde gegevens. Ongeveer een week voor de ploegwedstrijden wordt het programmaboekje opgestuurd.

Aanvullend op de reglementen van de ploegvereniging Nederland (http://ploughing.nl/) hebben wij ook dit jaar weer een standaardklasse voor de wentelploegen. Het aanvullende reglement hiervoor is hier te bekijken.

Corona maatregelen

Tja… ook wij kunnen hier niet omheen. Ondanks dat de ploegwedstrijden Diepenveen geen vergunningsplichtig evenement is, organiseren wij het dit jaar wel in overleg met de Gemeente. Gelukkig mogen wij de ploegwedstrijden organiseren. De Gemeente heeft geen extra maatregelen geëist ten opzichte van de bij iedereen bekende landelijke maatregelen.

Dus in het kort: 1.5 meter afstand van elkaar houden!

Tijdens de wedstrijden zien wij geen problemen. Het risico dat mensen wel te dicht bij elkaar gaan staan is bij/ in de tent, voor en na de wedstrijd. Om dit te voorkomen hebben wij besloten dit jaar GEEN tent te plaatsen. Maar een terras te maken met voldoende ruimte. Er is WEL gewoon een hapje en een drankje verkrijgbaar.

Het blijft ieders eigen verantwoordelijkheid en eigen keuze om te komen. Als u tot een risicogroep behoort moet u zichzelf afvragen of u wilt komen of dat u liever een jaar overslaat. Wij treffen zoveel mogelijk maatregelen, maar het blijft een evenement waar ruim 50 deelnemers + publiek samen komen. De keuze om te komen moet ieder voor zich maken.

Wij zijn in ieder geval blij dat we ondanks alles toch de ploegwedstrijden kunnen organiseren!

Nieuwe deelnemers zijn welkom!
Stuur deze email gerust door aan mensen in je familie- en kennissenkring.
Voor informatie over de wedstrijd en de reglementen kunt u ons mailen of bellen. We helpen u graag!

Graag tot ziens op 18 oktober!

 

 

 

Back to top